Hoe kan ik mijn combi-stoomoven ontkalken en schoonmaken?

De manier van schoonmaken en ontkalken verschilt per oven, raadpleeg uw handleiding voor de juiste schoonmaaktips. 


Ontkalker bestellen
In onze keukenserviceshop kunt u ontkalker bestellen. Gebruik een ontkalker die niet agressief is. Dit kan een ontkalker zijn voor bijvoorbeeld espressomachines maar ook ontkalkers op basis van plantaardige producten. Lees altijd de bijsluiter van een ontkalker. 

 

Ontkalken van de oven 

Tijdens het stoomproces blijven mineralen achter in het stoomsysteem. Door het gebruik van water in de watercontainer van uw combi-stoomoven kan er sprake zijn van kalkvorming na enige tijd.  Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat je apparaten minder goed werken. De waterleidingen in je apparaten kunnen verstopt raken, waardoor ze sneller stuk gaan. Op de display van de oven verschijnt een bericht wanneer u het apparaat moet ontkalken. Ontkalk uw combi-stoomoven tijdig.  

 

Schoonmaken van de oven 

Reinig de oven regelmatig om te voorkomen dat vet- en voedselresten zich ophopen, vooral op de oppervlakken aan de binnen- en buitenkant, de deur en de afdichting. U kunt de oven schoonmaken met schoonmaakdoek en een warm sopje van afwasmiddel of allesreiniger. 

 

Schoonmaken met de steam clean functie 

Stoomovens beschikken ook over een stoomreinigingsfunctie, deze kunt u gebruiken voor het reinigen van de oven. De vlekken worden los gestoomd en zijn na afloop van het programma, met een doek, makkelijker te verwijderen. Deze functie kunt u alleen gebruiken wanneer de oven volledig is afgekoeld. 

 

Meer informatie

 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.