Heb je een taart of cake gebakken en gaart je baksel niet goed of ongelijk? Bekijk de onderstaande tips over het gebruik van je oven.
Voorverwarmen
Verwarm je oven goed voor, liever wat te lang dan te kort zodat de oven aan alle kanten dezelfde temperatuur heeft en je baksel gelijkmatig gaart. Lukt het toch niet, verwarm je oven de volgende keer dan nog langer voor.
Een oven verwarmt gemiddeld 100 graden per 10 minuten.
Snel voorverwarmen
Heeft je oven deze functie? Gebruik deze optie alleen als je de oven gaat gebruiken op de hetelucht stand. Ga je de oven gebruiken op een andere stand dan hetelucht, verwarm je oven dan op de reguliere stand voor.
Andere tips
- Gaat de bovenkant te hard? Zet je baksel dan lager in de oven. Gaat de onderkant te hard? Zet je baksel dan hoger in de oven.
- Zorg ervoor dat je producten op kamertemperatuur zijn.
- Bak je op één niveau en heb je een oven met de functie hetelucht + onderwarmte? Gebruik dan deze stand.
- Bak je op meerdere niveaus tegelijk? Gebruik dan de stand hetelucht.
- Gebruik alleen in de oven wat je nodig hebt voor het bakken. Laat bijvoorbeeld geen bakplaat in de oven liggen, dat houdt de warmte tegen.
- Is je oven nieuw? In het begin is het altijd even wennen hoe je oven werkt.