Ik ruik (kook) geuren in mijn keuken ondanks mijn plasmafilter

Het filter is correct aangesloten maar ik ruik nog steeds (kook) geuren 

Wanneer je tijdens het koken geuren blijft ruiken, ondanks dat het plasmafilter werkt (het rode en blauwe lampje branden), is het aan te raden om het vetfilter te controleren. Als dit filter niet voldoende schoongemaakt wordt kunnen geuren niet voldoende gezuiverd en gerecirculeerd worden. Hierdoor blijven (kook) geuren langer hangen. In de handleiding staat hoe vaak en hoe je het vetfilter schoonmaakt.


Ruik je kookgeuren? Laat het filter dan aanstaan totdat de geur volledig weg is. Het is belangrijk om de dampkap 10 minuten voor het koken en 15 tot 20 minuten na het koken op een lage stand aan te zetten. De 10 minuten voor je begint met koken om de luchtcirculatie opgang te brengen en de 15 tot 20 minuten na het koken om de laatste lucht te filteren. Tijdens het koken mag de dampkap bij voorkeur op de lagere standen worden gebruikt. Hogere standen blazen de lucht met meer snelheid weg uit de kookomgeving en zijn daardoor minder goed te filteren. Zet de dampkap het liefst pas uit als de geurbron is opgeruimd. De grootste effectiviteit van het filter wordt behaald bij een hoge contacttijd in het filter. 


Ik ruik een frisse geur die te overheersend is

Deze geur wordt ook wel ionisatie of ‘frisse berg lucht’ genoemd en betekent dat het filter werkt. Vind je deze geur te overheersend? Dan raden wij aan om 15 tot 20 minuten nadat de geurbronnen weg zijn, de dampkap uit te zetten. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het afhankelijk is van de grootte van de ruimte hoelang het duurt voordat de kookgeur weg is. Hoe groter de ruimte, hoe langer de geurbron aanwezig blijft. Wanneer je het gevoel hebt dat de ruimte schoon is, zet je de dampkap uit. 


Ik ruik een (ozon) metaallucht

Wat je ruikt is de geur van ionisatie, dit is geen ozonlucht. De plasmafilters zijn hierop gekeurd door de TÜV  en ze voldoen aan de strengste keuringsnormen.


Wat houdt het TÜV-keurmerk in?

Het keurmerk TÜV staat voor Technischer Überwachungs Verein en is een internationaal keuringsbureau van Duitse origine. Het bureau richt zich op het certificeren en valideren van gereedschappen, apparaten, machines en voertuigen. Hierbij wordt er gekeken naar kwaliteit, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Ook toetst het bureau producten aan wettelijke eisen, eisen vanuit opdrachtgevers en eventuele brancheafspraken. Een TÜV-gecertificeerd product staat daarom bekend als kwalitatief en betrouwbaar. Ook de technische kwaliteit van deze producten is hiermee bewezen.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.