Hoe gebruik ik de pizzaplaat in de Pelgrim pizzaoven

De OPP560MAT is de ultieme oven voor de pizza liefhebbers. Deze oven met pizza programma is een must voor elke pizza fanaat! 


Met de bijgeleverde pizza plaat en pizzaschep bak je de lekkerste pizza’s in jouw eigen keuken. De meegeleverde pizza plaat wordt verwarmd tot ±300-350°C waardoor je jouw pizza’s al na een paar minuten perfect krokant zijn.


Plaats de pizzaplaat op de twee bovenste standen, om het beste resultaat te halen. Plaats de pizzaplaat niet op de telescoopgeleiders, dit is hier niet voor geschikt, met mogelijk valgevaar.


Verder kan de pizzaplaat kromtrekken bij intensief gebruik, dit is niet van invloed op de functionaliteit.

Schoonmaken via de pyrolyse functie: Haal de zijrekken met telescoopgeleiders uit de oven bij het reinigen met pyrolyse functie.


Tips: Als je een pizza bakt op een pizzaplaat in een oven waarvan de plaat tot ±300-350°C verwarmd wordt, kun je met de volgende tips het beste resultaat bereiken:


  1. Grondig voorverwarmen: Zorg ervoor dat de pizzaplaat volledig is voorverwarmd.  Het systeem doet dit automatisch. Er zijn zelfs twee standen, voor bevroren en voor verse pizza’s
  2. Geschikt deeg gebruiken bij verse pizza’s: Kies voor een deeg dat geschikt is voor hoge temperaturen, zoals traditioneel Napolitaans pizzadeeg. Dit deeg is elastisch en bestand tegen snelle bakprocessen.
  3. Afhankelijk van de topping.: Beperk de hoeveelheid toppings en snijdt ingrediënten dun. Bij zulke hoge temperaturen bakt de pizza snel, en dikke stukken kunnen ongaar blijven. 
  4. Werk snel: Bereid de pizza op een met bloem of semolina bestoven pizzaschep. Dit voorkomt plakken en maakt het gemakkelijker om de pizza op de hete plaat te schuiven.
  5. Korte baktijd: Houd de pizza voortdurend in de gaten. Bij ±300-350°C is de pizza binnen enkele minuten klaar. Overbakken kan leiden tot verbrande korst.
  6. Veiligheid: Wees voorzichtig bij het openen van de oven vanwege de hoge temperatuur.
  7. Experimenteren: Elke oven is anders. Probeer verschillende toppings en tijden om te ontdekken wat het beste werkt in jouw oven.


Door deze tips te volgen, kun je genieten van een authentieke, knapperige pizza die doet denken aan een traditionele houtovenpizza. Eet smakelijk!


Bekijk de video:



Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.