(Combi-)stoomovens

Kan het telescoopgedeelte op meerdere niveaus geplaatst worden?

Nee dat is niet mogelijk bij de stoomoven met de modelnummers OVS824MAT en OVS824RVS. Deze informatie staat mogelijk foutief vermeld in de handleiding.


Feedback geven.

Hoe vul en reinig ik het waterreservoir van mijn combi-stoomoven?

Wilt u weten hoe u het waterreservoir vult en schoonmaaktRaadpleeg de handleiding van uw combi-stoomoven. 

 

Het is belangrijk om het waterreservoir te legen, reinigen en drogen voor u hem opnieuw gebruikt. Vul het reservoir vlak voor het volgende gebruik. 

 

Hoe kan het dat mijn combi-stoomoven nog steeds om water vraagt na een kookproces? 

Na het kookproces wordt het overgebleven water in het stoomsysteem teruggepompt in het waterreservoir. Hierbij is wat geluid hoorbaar. Eerst wordt er water in het stoomsysteem gepompt om te voorkomen dat er te heet water wordt teruggepompt. Het kan dus voorkomen dat het systeem om water vraagt ook al is het kookproces afgelopen.  

 


Feedback geven.

Hoe kan ik mijn combi-stoomoven ontkalken en schoonmaken?

De manier van schoonmaken en ontkalken verschilt per oven, raadpleeg uw handleiding voor de juiste schoonmaaktips. 


Ontkalker bestellen
In onze keukenserviceshop kunt u ontkalker bestellen. Gebruik een ontkalker die niet agressief is. Dit kan een ontkalker zijn voor bijvoorbeeld espressomachines maar ook ontkalkers op basis van plantaardige producten. Lees altijd de bijsluiter van een ontkalker. 

 

Ontkalken van de oven 

Tijdens het stoomproces blijven mineralen achter in het stoomsysteem. Door het gebruik van water in de watercontainer van uw combi-stoomoven kan er sprake zijn van kalkvorming na enige tijd.  Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat je apparaten minder goed werken. De waterleidingen in je apparaten kunnen verstopt raken, waardoor ze sneller stuk gaan. Op de display van de oven verschijnt een bericht wanneer u het apparaat moet ontkalken. Ontkalk uw combi-stoomoven tijdig.  

 

Schoonmaken van de oven 

Reinig de oven regelmatig om te voorkomen dat vet- en voedselresten zich ophopen, vooral op de oppervlakken aan de binnen- en buitenkant, de deur en de afdichting. U kunt de oven schoonmaken met schoonmaakdoek en een warm sopje van afwasmiddel of allesreiniger. 

 

Schoonmaken met de steam clean functie 

Stoomovens beschikken ook over een stoomreinigingsfunctie, deze kunt u gebruiken voor het reinigen van de oven. De vlekken worden los gestoomd en zijn na afloop van het programma, met een doek, makkelijker te verwijderen. Deze functie kunt u alleen gebruiken wanneer de oven volledig is afgekoeld. 

 

Meer informatie

 


Feedback geven.

Waterhardheid van de combi-stoomoven controleren en instellen

Wilt u de waterhardheid controleren of aanpassen? Dit kunt u doen via de display van uw combi-stoomoven. Dit verschilt per type combi-stoomoven, kijk daarom in de handleiding van uw apparaat.

 Heeft u een waterontharder? Stel in dit geval de waterhardheid van de combi-stoomoven in op de laagste stand. 

 

De waterhardheid controleren 

Voor informatie over de hardheid van het water in uw regio kunt u terecht bij uw plaatselijke waterschap. Via de website en het afschrift van uw waterrekening kunt u de waterhardheid inzien. 

 


Feedback geven.

De kinderslotfunctie in- of uitschakelen van de combi-stoomoven
  • Instructies verschillen per type combi-stoomoven. Lees in de Pelgrim handleiding van uw apparaat hoe het kinderslot van uw combi-stoomoven werkt. 
  • Hiermee vergrendelt u het bedieningspaneel om onbedoeld gebruik van de oven te voorkomen.  

 

  1. U activeert het kinderslot door de kinderslot-toets enkele seconden ingedrukt te houden.  
  2. In het display verschijnt een sleutelsymbool dat aangeeft dat alle functies zijn vergrendeld. 
  3. Druk nogmaals op de kinderslot-toets om het kinderslot te deactiveren. Het sleutelsymbool verdwijnt van het display, wat aangeeft dat alle functies ontgrendeld zijn.

Goed om te weten 

  • Als het kinderslot is geactiveerd zonder dat de timerfunctie is ingeschakeld (alleen de klok wordt weergegeven), werkt de oven niet. 
  • Als het kinderslot is geactiveerd nadat een timerfunctie is ingesteld, functioneert de oven normaal, het is niet mogelijk om de instellingen te wijzigen.  
  • Wanneer het kinderslot is geactiveerd, kunt u de ovenfuncties of extra functies niet wijzigen. De enige mogelijke verandering is het bakproces beëindigen.  
  • Het kinderslot blijft actief nadat de oven is uitgeschakeld. Wilt u een nieuwe ovenfunctie te selecteren? Deactiveer dan eerst het kinderslot.

 


Feedback geven.