Hoe kan ik mijn oven op afstand bedienen (Remote Control)?

Om een oven op afstand te bedienen met de ConnectLife™ app, moet je van tevoren de ‘Op afstand’ modus op het toestel instellen en starten. Dit wordt ook wel de ‘Remote Control’ genoemd.

 

Voordat je begint

Zorg er eerst voor dat je de ConnectLife™ app hebt geïnstalleerd op een smartphone/tablet en dat je een geregistreerd ConnectLife™ account hebt aangemaakt. Daarnaast is het ook belangrijk dat het toestel verbonden is met het Wifi-netwerk en met de smartphone/tablet via de app. Je vindt hieronder instructies voor het downloaden van de app, het aanmaken van een account en het verbinden met een toestel.Goed om te weten

Na het verbinden met het toestel via de ConnectLife™ app is het al mogelijk om het toestel te monitoren en deels te bedienen op afstand met lage veiligheidsrisico’s functies zoals statussen, het kinderslot, de verlichting en de timer. Voor het instellen en aansturen van programma’s op afstand met de app, is het nog wel nodig om de ‘Op afstand’ modus in te stellen en te starten. Het monitoren blijft bij ovens altijd actief tenzij je dit zelf uitschakelt. Het instellen en aansturen van programma’s op afstand hebben vanwege veiligheidsredenen een limiet van 24 uur na het starten van de ‘Op afstand’ modus. Daarom moet de ‘Op afstand’ modus per gebruik of na het verstrijken van 24 uur op het toestel opnieuw worden gestart. Natuurlijk blijft het altijd mogelijk om de programma’s handmatig aan te sturen op het toestel.

 

Staat alles gereed? Volg dan de onderstaande stappen voor het instellen en starten van de ‘Op afstand’ modus:


‘Op afstand’ modus instellen en starten

 1. De verbindingsstatus hoort een wit statisch Wifi-symbool aan te geven. Dit betekent dat de ‘Op afstand’ modus nog is uitgeschakeld, maar dat het toestel wel verbonden is met het Wifi-netwerk en de cloud. Dit houdt ook in dat je het toestel kunt monitoren en al deels op afstand met de lage veiligheidsrisico functies kunt bedienen.
 2. Houd de Extra Bake toets 4 seconden ingedrukt om de instellingen te openen. 
 3. Navigeer met de draaiknop naar Conn om de netwerkinstellingen te openen. Bevestig Conn door op de draaiknop te drukken. 
 4. Navigeer met de draaiknop naar rEn. Bevestig rEn door op de draaiknop te drukken.
 5. Navigeer naar On met de draaiknop. Bevestig On door op de draaiknop te drukken. De ‘op afstand’ modus is ingesteld. 
 6. Start de ‘Op afstand’ modus door op de start/pauze toets te drukken. ‘REMOTE’ zal op het display worden aangegeven. Dit betekent dat de ‘op afstand’ modus is gestart.
 7. Het toestel staat gereed om op afstand te worden bediend via de ConnectLife™ app.Er is ook een snelkoppeling om de ‘Op afstand’ modus in te stellen en te starten: 

 1. Houd de Auto Bake toets 4 seconden in. 
 2. Navigeer naar On met de draaiknop. Bevestig On door op de draaiknop te drukken. De ‘op afstand’ modus is ingesteld.
 3. Start de ‘Op afstand’ modus door op de start/pauze toets te drukken. ‘REMOTE’ zal op het display worden aangegeven. Dit betekent dat de ‘op afstand’ modus is gestart.
 4. Het toestel staat gereed om op afstand te worden bediend via de ConnectLife™ app.

 

‘Op afstand’ modus instellen en starten deactiveren

Je kunt het starten van ‘Op afstand’ modus deactiveren door de deur te open of op een willekeurige menutoets te drukken. Het deactiveren van het instellen is mogelijk via het menu. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 

 1. Houd de Extra Bake toets 4 seconden ingedrukt om de instellingen te openen. 
 2. Navigeer met de draaiknop naar Conn om de netwerkinstellingen te openen. Bevestig Conn door op de draaiknop te drukken. 
 3. Navigeer met de draaiknop naar rEn. Bevestig rEn door op de draaiknop te drukken.
 4. Navigeer met de draaiknop naar OFF.
 5. Bevestig OFF door op de draaiknop te drukken. Het instellen van de ‘Op afstand’ modus is ongedaan gemaakt.


Dit is ook mogelijk via de snelkoppeling:

 1. Houd de Auto Bake toets 4 seconden in. 
 2. Navigeer met de draaiknop naar OFF. 
 3. Bevestig OFF door op de draaiknop te drukken. Het instellen van de ‘Op afstand’ modus is ongedaan gemaakt.

 

Let op, na het deactiveren van de ‘Op afstand’ modus is het nog steeds mogelijk om het toestel te monitoren en deels te bedienen met de lage veiligheidsrisico’s functies.

 

'Op afstand' modus volledig uitschakelen

Wil jij alle ‘Op afstand’ monitor- en bedienfuncties volledig uitschakelen?

Dit kan op twee manieren: het uitschakelen van de Wifi-verbinding op het toestel of het toestel ontkoppelen van de app.

 

 • Wifi-verbinding uitschakelen op het toestel

Bij het uitschakelen van de Wifi-verbinding op het toestel wordt de verbinding met alle gebruikers verbroken. Je kunt het toestel nog steeds zien in de ConnectLife™ app. Dit wordt weergegeven met een verbroken Wifi-signaal symbool. Dit houdt in dat er geen signaal of data meer van het toestel naar de app wordt gestuurd. Het is nog wel mogelijk om informatie te verkrijgen over het toestel zoals het bekijken van de handleiding. De Wifi-verbinding kan weer gemakkelijk worden ingeschakeld. De gebruikers hoeven niet opnieuw met het toestel te verbinden, omdat de verbinding automatisch wordt hervat. 


 • Toestel ontkoppelen van de app

Bij het ontkoppelen verbreek je de verbinding tussen het toestel en de ConnectLife™ app. Het toestel zal na het ontkoppelen niet meer zichtbaar zijn in de app. Je vindt hier instructies voor het ontkoppelen van apparaten.

 

Let op, als je na het ontkoppelen opnieuw met apparaten wil verbinden, dan zal je alle stappen opnieuw moeten uitvoeren voor het verbinden met de ConnectLife™ app.

 

Heb je vragen over ConnectLife™? Bel ons dan op (026) 882 1199.

 

Meer informatie

 


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.